Sint-Ursula

Zondag 11u

In de andere parochies

SCHILDEREN VAN DE KERK IN EIZERINGEN

Vanaf 10 januari 2022 zal onze parochiekerk geschilderd worden.

Dit is natuurlijk heel wat werk. Vandaar dat de kerk van 10 januari tot 19 februari gesloten zal zijn voor de eredienst. Het is immers onbegonnen werk om tegen het weekend telkens de kerk te poetsen.

De eucharistie van 11 uur valt daardoor tijdelijk weg in onze federatie.

De kerkgangers kunnen aansluiten bij de andere eucharistievieringen in onze federatie.

Uitvaarten zullen die periode plaats vinden in de kerk van Sint-Kwintens-Lennik.

Onze excuses voor het tijdelijk ongemak maar daarna zullen we des te meer kunnen genieten van een mooie geschilderde kerk.

Sint-Ursulakerk

Frans Baetensstraat ,

1750 Lennik

Sint-Ursulakerk

De Sint-Ursulakerk dateert van 1842. Ze werd gebouwd door architect Spaak en heeft een westertoren, een éénbeukig schip van vier traveeën en een smal koor. Aan weerszijden van het hoofdingang zijn nissen met beelden van Petrus en Paulus.

In de glasramen van het koor worden de patrones Sint-Ursula en de Heilige Philomena afgebeeld. Het laat-barokke houten altaar dat het uitzicht van marmer meekreeg, dateert uit de 18de eeuw. De schilderijen 'De Marteldood van Sint-Ursula' en 'De Marteldood van Sint-Sebastiaan' zijn 17de eeuws. Het orgel, dat gecatalogeerd staat als beschermd monument, werd in 1855 vervaardigd door de familie Agneessens uit Ninove.

Parochiezaal

Trefpunt